Egentid i småbarnsliv

P2030163.png

Egentid som mamma – inte alltid självklar, men ack så viktig! Jag älskar att vara mamma och tycker det är en gåva att få vara det. Däremot var jag väldigt noga redan från början att inte glömma bort mig själv i rollen. Utan även vara Ida, lika mycket som jag är mamma. Det handlar bara om småsaker som t ex ta en lång dusch, ute och gå själv, rita, träna, sätta i hörlurarna och lyssna på musik. Whatever pleases you! Måla och fila naglarna är också något jag finner lugnande av någon anledning. När jag läser vad jag skrivit så inser jag att det är sysslor där jag behöver anstränga hjärnan så lite som möjligt och kunna koppla från lite.

Douglas är ett väldigt enkelt barn och gör det väldigt lätt för oss. Jag älskar varje minut jag umgås med honom, så det handlar inte om att jag stöter bort honom på något sätt. Jag bara prioriterar lite egentid ibland, så att jag helt enkelt inte stöter bort mig själv. Jag har funnit en bra balans och hoppas den fortsätter hålla i sig. Jag tror det är många mammor som kan få dåligt samvete eller känner sig som en dålig mamma för att de ibland vill vara ensamma. Men det är okej. Väldigt okej!

One thought on “Egentid i småbarnsliv

Kommentera